Domača stran zborov "Igo Gruden" iz Nabrežine


MePZ Igo Gruden

V začetku letošnje sezone 1999-2000 sta moški in ženski zbor "Igo Gruden" dobila novega dirigenta in zdaj vadita v mešani zasedbi. Pevovodja je maestro Adi Daneu, ki je zastavil delo predvsem na ravni vokalne tehnike. Vaje potekajo dvakrat tedensko. Število pevk in pevcev se je znatno povečalo in zbor šteje zdaj 18 moških in 24 ženskih glasov. Kot rečeno, je vokalna tehnika in izboljšava zvoka poglavitni cilj sedanjega dela; prvi nastop se pripravlja za spomladansko revijo Primorska poje. Za to priložnost bodo gotove tudi nove obleke tako za moške kot za ženske.

Vaje potekajo v prostorih, ki jih je dala na razpolago Občinska uprava v stavbi nižje srednje šole Iga Grudna v Nabrežini. Načrti za prihodnje delo predvidevajo postavitev začetnega repertoarja, slovenskih ljudskih in umetnih pesmi, s katerimi bo lahko zbor začel s samostojnimi nastopi, koncerti in gostovanji.

MPZ Kraški slavček

V tekoči sezoni 1999-2000 se je ustanovil v Nabrežini nov mladinski zbor, poimenovan KRAŠKI SLAVČEK, kot se je že nekoč imenoval otroški zbor Glasbene matice. Mladinski zbor je začel redno vaditi v septembru, ima vaje enkrat tedensko in ga sestavlja 17 mladih, ki večinoma obiskujejo nižjo srednjo šolo. Imeli so že več nastopov: ob otvoritvi učne poti Nabrežina, na Mali Cecilijanki v Gorici, na otvoritvi razstave Kamen in na predstavitvi Grudnovih poezij v Nabrežini. Zbor vodi Alenka Radetič, ki pa je trenutno na porodniškem dopustu in jo nadomešča Martin Vremec.

Tudi mladinski zbor vadi v prostorih nižje srednje šole.


Nastop MePZ v Mačkoljah 23.05.1999. Pevovodja Bojana Kralj.


Nastop MPZ Kraški slavček ob otvoritvi razstave Kamen v Nabrežini. Pevovodja Alenka Radetič.


Preberite nekaj več o obletnici zborov Igo GrudenStran urejuje Damjan Gerli - v mreži od 3.6.1998 - zadnjič prenovljena 28.03.2000 Free counter and web stats